Taula de debat sobre la situació actual i futura de l’economia circular al territori

Economia circular

La primera jornada de la setmana de Girona Talent, organitzada per La Factoria i l’associació Catalunya Valley, ha finalitzat dilluns al vespre amb una Taula de Debat sobre a situació actual i futura de l’economia circular al territori. 

Els sis participants han estat: Miquel Soliva (Forestal Soliva SL); Pau Vila (LC Paper); Laura Comerma (Comexi Group); Marc González (Ecolignor SLU · Grup Jané Morraja); Raquel Alonso (Responsable de la línia tèxtil i residus de Càritas Girona – Ecosol); Raquel García (CEO Ecomemb,, spin off de la UdG). La periodista i escriptora Bàrbara Julbe ha estat la conductora d’aquest debat que ha tingut lloc a l’edifici El Modern-Centre Audiovisual i Digital de l’Ajuntament de Girona. 

Els sis participants, tot i provenir de sectors econòmics ben diversos, han exposat com l’economia circular representa un seguit de beneficis: des del procés de reciclatge i de reutilització, passant per les millores tecnològiques que redueixen processos contaminants, o els productes renovables com, per exemple, la biomassa forestal usada a calderes industrials.

Un altre de les qüestions a millorar, segons els ponents, són que algunes modificacions lligades a l’economia circular no són tan ràpids ni fàcils d’assumir per part de les indústries; tant pel que fa a la tecnologia com a les inversions necessàries. Al respecte, tots han coincidit que per part de les administracions públiques caldrien més ajudes i subvencions per a promocionar l’economia de reciclatge, recuperació i reutilització.

També han coincidit en les diverses velocitats que es troben els sectors industrials quan segueixen les normatives ecològiques i d’economia circular, però en altres llocs del món aquestes normatives són més laxes. Aquestes diferències internacionals perjudiquen a les empreses que volen tirar endavant amb les millores lligades a l’economia circular. 

Si voleu conèixer la resta d’activitats programades a la Setmana de Girona Talent, consulteu-les a www.gironatalent.com

 

Altres entrades

Cerimònia Final Girona Talent-02846
Cerimònia Premis Girona Talent

Els Premis Girona Talent 2024: Quique Cárcel i l’empresa Hipra

La setmana del Girona Talent va finalitzar dijous a la nit amb el lliurament dels Premis Girona Talent 2024, organitzada per l’empresa La Factoria i l’Associació Catalunya Valley. L’acte va tenir lloc a l’Auditoria Josep Irla, ubicat a l’antic edifici del Santa Caterina avui dia seu de la Generalitat a Girona.  El lliurament de premis, conduït per Laura P. Victòria,

Llegir més »
Ves al contingut