Els Premis Girona Talent 2024: Quique Cárcel i l’empresa Hipra

Cerimònia Final Girona Talent-02846

La setmana del Girona Talent va finalitzar dijous a la nit amb el lliurament dels Premis Girona Talent 2024, organitzada per l’empresa La Factoria i l’Associació Catalunya Valley. L’acte va tenir lloc a l’Auditoria Josep Irla, ubicat a l’antic edifici del Santa Caterina avui dia seu de la Generalitat a Girona. 

El lliurament de premis, conduït per Laura P. Victòria, va estar amenitzat musicalment pel duet Queralt i Albert Bosch. La primera part, un seguit de càpsules per part de convidats de diversos àmbits de l’emprenedoria i del coneixement. 

A la part final, els premiats: Quique Cárcel, com a director esportiu del Girona FC per l’excel·lent temporada de l’equip; i l’altre premi Girona Talent el va recollir Carles Fàbrega, director de Salut Humana d’Hipra. Aquesta empresa ha esdevingut un referent mundial en el sector de les vacunes animals i, també, les humanes.

Al respecte, Carles Fàbrega va valorar el premi com el reconeixement del territori cap a projectes empresarials que són atractius pel talent humà d’arreu.

Per la seva banda, Quique Cárcel va explicar que el talent esportiu ha de combinar-se amb projectes a mig i llarg termini perquè donin plens resultats.

 

Càpsules

El format de càpsules va permetre visibilitzar altres emprenedories i projectes arreu del territori gironí. Els primers van ser els socis fundadors d’EUMES, Eduard Pérez i Carles Reixach, els quals han aconseguit posicionar Girona dins del panorama musical. Avui dia, ja donen formació a més de 300 alumnes.

Un altre projecte, aquest instal·lat per diverses comarques gironines, és la competició internacional de futbol per a mainada i joves, el MIC, que arrossega més de 412 equips d’arreu. Un dels cofundadors, Juanjo Rovira, va dir que conrear el talent des de les primeres edats també és una via cap a l’excel·lència.

El sector tercer també va ser present a través de la Fundació Impulsa (Carles Cuyàs) i la Fundació Aspronis (Francesc Durà). Impulsa ajuda joves talentosos en situacions vitals molt difícils per incorporar-los al mercat laboral. Per la seva banda, Aspronis acompanya persones vulnerables, perquè els seus drets siguin efectius.

La protagonista més jove en parlar a l’audiència va ser Martina Puigvert, la segona generació del Restaurant Les Cols d’Olot, que ha apostat per una gastronomia sostenible i circular. 

La següent càpsula la van protagonitzar Genís Roca i Sam Júdez, experts en transformació digital i màrqueting. Van aportar una pluja d’idees per a potenciar la Marca Girona i per poder atraure el talent al nostre territori.

La darrera càpsula, i que va tancar aquesta part del lliurament de premis, va ser un diàleg entre Francesc Bosch (Dibosch) amb Josep Mª Viader (fundador de Fritz Ravich) i la seva filla, i actual CEO, Judith Viader. El talent inicial el talent intergeneracional en una empresa familiar va ser el nucli d’aquest diàleg.

 

Altres entrades

Ves al contingut