Girona Campus Salut, un projecte clau pel sector

La sessió del migdia de la tercera jornada del Girona Talent, s’ha centrat en el futur Campus de Salut que serà una realitat en els propers anys. L’acte, organitzat per l’empresa  La Factoria I l’Associació Catalunya Valley, ha tingut lloc a GironaHub, amb la presència de  Catalonia Bio & Healthtech.

Per parlar del futur Campus de Salut han intervingut Mariona Senís (Medichem), Carles Fàbrega (Hipra), Marga Nadal (IDIBGI), Robert Fabregat (Biocat) i Boi Ruiz (KHA Barcelona). El debat ha estat Moderat per Xavier Aldeguer (metge i regidor a l’Ajuntament de Girona).

Els ponents han coincidit que el futur Campus de Salut s’ha de basar en la cooperació de quatre eixos: hospitalari, recerca, docència i innovació /empresa.

Al debat, però, s’ha reconegut que cal millorar i aprofundir la relació de confiança entre sector públic i les empreses privades del sector de la salut per aprofitar al màxim les possibilitats que generarà el Campus de Salut.

D’altra banda, han destacat que és un projecte que ha de consolidar el territori, ja que avui dia Barcelona  aglutina el.45% de la investigació i recerca. El Campus de Salut serà clau per equilibrar el país amb una visió multimodal.

Finalment, els participants han destacat que aquest projecte ha de permetre atraure talent científic i empresarial al territori gironí, que sumarà a l’entorn de l’assistència sanitària i de la investigació actualment existents.

Aquesta primera sessió ha estat presentada per Javier Selva (CEO Catalonia Bio & Healthtech), i ha comptat amb la intervenció de l’alcalde de Salt, Jordi Viñas.

Altres entrades

Cerimònia Final Girona Talent-02846
Cerimònia Premis Girona Talent

Els Premis Girona Talent 2024: Quique Cárcel i l’empresa Hipra

La setmana del Girona Talent va finalitzar dijous a la nit amb el lliurament dels Premis Girona Talent 2024, organitzada per l’empresa La Factoria i l’Associació Catalunya Valley. L’acte va tenir lloc a l’Auditoria Josep Irla, ubicat a l’antic edifici del Santa Caterina avui dia seu de la Generalitat a Girona.  El lliurament de premis, conduït per Laura P. Victòria,

Llegir més »
Ves al contingut