Present i futur de la IA en salut

La tercera jornada del Girona Talent, organitzada per l’empresa La Factoria I l’Associació Catalunya Valley, està centrada en la Salut i ha tingut tres actes temàtics. Amb La presència del Catalonia Bio & Healthtech, un organisme que connecta la recerca científica i el món empresarial, la jornada ha tingut lloc al GironaHub.

El primer ha estat al matí giravoltar sobte l’impacte de la IA en salut. Els ponents han estat Carla Zaldua (CEO de Accexible), Marta Aymerich (UOC eHealth), Arnau Perdigó (CEO Perdigó Medical), Ramon Maspons (Conselleria de Salut Generalitat de Catalunya) i Vicent Ribas (Director Científic de Salut Digital, Eurecat). Aquesta taula ha estat moderada per Jordi Barretina (CBHT, IGTP).

Han coincidit que les eines IA  obren  immenses possibilitats pel món de la Salut, des dels àmbits de la diagnosi de la sanitat pública, com a les investigacions d’empreses privades. 

Una de les necessitats a les quals podrà ajudar la IA, segons els ponents.  és pels reptes de futur de la població catalana, la qual serà més envellida i amb més esperança de vida que les anteriors. 

També, des d’un punt de vista més tècnic, les dades també comporten la combinació de formació interprofessional perquè els conceptes sanitaris han de ser introduïdes als sistemes LLM (Large Language Model) que configuren les eines IA Generatives.

Finalment, els conferenciants s’han centrat a la delicada temàtica de les dades sanitàries que la IA genera a les recerques. Al respecte, tots ells han coincidit a afirmar que cal ser molt curosos per evitar  esbiaixos per temes d’edats, de gèneres, d’ètnies, etc. 

Aquesta primera sessió ha estat coordinada per Javier Selva (CEO Catalonia Bio & Healthtech), o ha comptat amb les benvingudes de la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, i del president de la Cambra de Comerç de Girona Jaume Fàbrega i de Mariona Serra (Presidenta Catalonia Bio & Healthtech).

Altres entrades

Cerimònia Final Girona Talent-02846
Cerimònia Premis Girona Talent

Els Premis Girona Talent 2024: Quique Cárcel i l’empresa Hipra

La setmana del Girona Talent va finalitzar dijous a la nit amb el lliurament dels Premis Girona Talent 2024, organitzada per l’empresa La Factoria i l’Associació Catalunya Valley. L’acte va tenir lloc a l’Auditoria Josep Irla, ubicat a l’antic edifici del Santa Caterina avui dia seu de la Generalitat a Girona.  El lliurament de premis, conduït per Laura P. Victòria,

Llegir més »
Ves al contingut